Iluna Garbi
  • Urremendi Landa Garapen Elkarteak aire zabaleko merkatu bat antolatu du Mundakako Udalarekin batera, tokiko lehen sektorea ikusarazteko eta laguntzeko.
  • Hitzordua datorren larunbatean, abenduak 4, izango da, Mundakako Lehendakari Agirre plazan, udaletxeko arkupeetan, goizeko 11:30etatik 15:00etara.
  • Azken urteotan, Urremendik hainbat ekitaldi gastronomiko antolatu ditu “Urdaibaiko Esentziak” ekimenaren barruan. Proiektu horrek bertako ekoizleak, sukaldariak eta bezeroak biltzen ditu, Urdaibaiko gastronomia balioesteko eta sustatzeko.

Una de las principales áreas de trabajo de la Asociación de Desarrollo Rural Urremendi es asentar y afianzar a Urdaibai como destino de turismo enogastronómico de relevancia, asociando todo su potencial en cultura gastronómica a productos turísticos que generen nuevas alternativas económicas para el sector primario.

Esparru estrategiko horren barruan, Urremendi Landa Garapen Elkarteak, Mundakako Udalarekin batera,azoka bat antolatu du abenduaren 4rako, larunbata. Biek uste dute une erabakigarria dela lehen sektoreari laguntzeko, eta hala, Mundakako Agirre Lehendakariaren plazan, udaletxeko arkupeen azpian, 11:30etik 15:00etara, inguruko produkturik hautatuenak erosi ahal izango dira. Saskia baserriari eta itsasoari lotutako Urdaibaiko produkturik onenekin betetzeko, Gabonei begira erosketak egiteko eta neguan Mundakako edertasuna ezagutzeko aukera paregabea izango da.

Mundakan ikusi ahal izango diren produktuak hauek dira: ogia, gaztak, gozokiak, txakolina, sasoiko barazkiak, patea, kontserbak; gehienak Km0 produktuak, kalitatezkoak eta gure kultura eta tradizio gastronomikokoak direnak. Hori guztia, osasun- eta epidemiologia-egoera ahaztu gabe, bertaratutako pertsonen nahiz parte hartzen duten ekoizleen segurtasuna zaintzeko neurri guztiak bermatuz.

“Los productos de Urdaibai, de la huerta y de la mar, son parte de nuestra esencia y nuestra marca, se trata de una materia prima excepcional que debemos potenciar y difundir. La defensa de nuestros productos y productores locales es para el ADR Urremendi un objetivo fundamental”, señala Aitziber Ansotegi, gerente de la Asociación de Desarrollo Rural Urremendi.  

EKOIZLE PARTE-HARTZAILEAK:

•           EKO ortukariak

•           Amunategi Txakolina

•           Mañeko. Gozoak

•           Urdaibai Kontserbak

•           Arnabar – patea

•           Olatxuko Laboreak – Mermelada

•           Landa Shitake /Perretxikoak

•           Santamañe – Gazta

Erlazionatutako mezuak