- Lamerako karpan dastaketak, uztarketak, showcooking-ak, aurkezpenak eta haurrentzako gastronomia-tailerrak egin ziren larunbatean, Urdaibaiko tokiko produktua eta gastronomia sustatzeko eta balioesteko.
- Urremendi Landa Garapen Elkarteak antolatuta, “Urdaibaiko esentziak” ekimenak jende ugari erakarri zuen bere programazioan jasotako jarduera eta berrikuntza ugariei esker.
- Tokiko produktuen sustapenaz gain, informazio-gune gisa stand bat ere izan zuen. Bertan, antolatutako jarduera gastronomikoetarako tiketak saltzeaz gain, eskualdeko eskaintza turistiko zabalari buruzko informazio guztia eskaintzen zen.
Tras dos ediciones ‘virtuales’, la Arrain Azoka de Bermeo regresó al formato presencial y Urdaibai ha tenido una destacada presencia en el evento.
Maiatzaren 20tik 22ra egin den azoka tradizional honek bere 28. urteurrena bete du eta Urdaibaik inoiz baino protagonismo handiagoa izan du, Bermeoko Udalak eskualdeko eskaintza gastronomikoa sartzeko egindako proposamenari esker eta “Urdaibaiko Esentziaken” bitartez eskualdeko produktuari balioa emateko egindako apustuari esker, itsas herriko azokarik garrantzitsuenean. Urremendi Landa Garapen Elkarteak antolatutako “Urdaibaiko Esentziak” programak jende ugari erakarri zuen programazioan sartutako berrikuntza ugariei esker, elkarteak ezarritako helburu guztiak betez. Dastatzeak, uztartzeak, showcooking-ak, aurkezpenak eta bertako produktua eta gastronomia sustatzeko eta balioesteko haurrentzako tailer gastronomikoak. Horiek izan ziren larunbat osoan Lamerako karpa gastronomikoan egin ziren jardueretako batzuk.
Asimismo, cabe destacar que, en la Lamera junto al resto de stands de la Arrain Azoka, Urremendi contó con un stand como punto de información para visitantes. Un expositor en el que además de adquirir las entradas para las degustaciones, se ofreció información sobre la amplia oferta turística que goza Urdaibai.
Horregatik guztiagatik, Urremendik balorazio oso positiboa egin du aurtengo Arrain Azokan izan duen presentziari buruz. Larunbatean burututako ekintzek arrakasta handia izan zuten. Parte hartzea handia izan zuten eta asko gustatu dira. Gainera, Urdaibaiko Esentzien programazio zabalari esker, bisitariek bertatik bertara ezagutu ahal izan zituzten eskualdean ditugun kalitate handiko produktuak, bai eta sukaldarien, sommelierren, txakolin upategien eta Urdaibaiko kontserben lan ona ere.