- Urdaibai ere presentzia izango da euskal kulturaren jai handi honetan, bere stand propioa duena, eskualdea turismo-helmuga jasangarri gisa sustatzeko balioko duena, “Urdaibaiko Esentziak” produktuak nabarmendu eta saltzeaz gain.
- Areatzan kokatutako Txoko Gourmet-a izango da Urdaibaiko txakolina eta kontserbak dastatu eta erosteko gunea.
- Espazio horretan bertan, martxoaren 28an eta 29an, 12:00etan hasita, Urdaibaik txakolin eta pintxoen bi dastaketa eskainiko ditu Urdaibaiko Esentziak. Jon Andoni Rementeria, Muxikako Remenetxe jatetxekoa eta Espainiako Sommelier txapelduna, izango da bi ekitaldi gastronomikoen anfitrioi.
Urdaibaik aurten ere Bilbao Basque FEST jaialdiarekin bat egingo du, Aste Santuan ospatzen den euskal kulturaren hitzordu handienetako batekin. Gustu guztientzako 200 jarduera baino gehiagorekin, jaialdia martxoaren 27tik 31ra ospatuko da eta 156 artista bilduko ditu kontzertuetan, dantzetan, bakarrizketetan eta kaleko ikuskizunetan, erromerietan eta kirol tradizionaleko erakustaldietan, besteak beste. Era berean, dastaketei esker, publikoak gure lurraldeko produkturik onenak gozatzeko aukera ere izango du.
Areatzan kokatutako Txoko Gourmet-a izango da euskal gastronomia hautatuaren onena bilduko den gunea eta Urdaibaik bere gunea izango du gozatzen dutenen erakargarri natural, kultural, ondare, turistiko eta, batez ere, gastronomiko ugari sustatzeko. Busturialdea eskualdetik, Urdaibaiko Biosfera Erreserba dagoen tokian. Stand hau martxoaren 28, 29 eta 30ean bisitatu ahal izango da, 11:30etik 14:30era eta 16:00etatik 19:30era.
Informazio turistikoa zabaltzeaz gain, Areatzan kokatuko den Gourmet Txoko honetan, eta “Urdaibaiko Esentziak” izeneko salmenta puntuari esker, Turismo Jasangarriaren Europako Gutunera atxikita dauden Urdaibaiko kontserbera eta upategietako produktuak dastatzeko eta erosteko aukera izango da. Berroja (Muxika), Talleri Berria (Morga) eta Itsasmendi (Gernika-Lumo) upategiak, eta Bermeoko Campos eta Arroyabe kontserberak izango dira aurtengo Bilbao Basque FEST jaialdian parte hartuko duten eskualdeko ekoizleak.
Era berean, martxoaren 28an eta 29an txakolin eta kontserba bi dastaketa (40 minutukoak eta 36 lagunentzako lekua dutenak) egingo dira, biak 12:00etan. Jon Andoni Rementeriak (Remenetxe jatetxea) Espainiako Sommelier txapeldunak hartuko ditu bi ekitaldi gastronomikoak.
“Bilbao Basque FEST gure eskualdea sustatzeko aukera paregabea da, hainbat arrazoirengatik. Aste Santuko egun hauetan Bilbon turismoa egiten ari diren pertsonengana iristeko aukera ematen digu, Urdaibai bezalako helmuga turistiko jasangarri bat ezagutzera emateko, bere erakargarritasun ugariekin. Bilbotik oso hurbil eta hiriarekin ondo komunikatuta dagoenez, egun hauetan bertan hurbildu daitezke edota hurrengo ihesaldietarako agendan sartzera animatu daitezke. Bestetik, hemengo herritarrarekin konektatzeko aukera ere ematen digu, 30 kilometro eskasera Biosfera Erreserba bat dutela gogorarazteko, proposamen harrigarriak eskaintzen dituen lekua. Horretarako, gure eskualdeko produktu onenekin bertaratzen gara, dastaketa batzuk antolatuz… Laburbilduz, Bilbao Basque FEST jaialdia erakusleiho ezin hobea da gure erakargarritasun turistikoak eta tokiko gastronomia aurkezteko”, adierazi du Aitziber Ansotegik, Busturialdeko turismoa kudeatzeaz arduratzen den Urremendi Landa Garapen Elkarteko gerenteak.